sâmbătă, 17 noiembrie 2007

"Ura de dupa usa" lupta impotriva drogurilor

O formatie rock din Zarnesti militeaza impotriva consumului de droguri * Versurile pieselor sunt inspirate din viata de zi cu zi

Trupa "Ura de dupa usa" a luat fiinta la 13 februarie 1993, in urma stradaniilor lui Ioan Costache (tobe, voce), Ionel Dan (chitara) si Adrian Radu (bass), abordand un stil interesant si alert. Numele formatiei a fost dat de acel sentiment de revolta specific tinerilor, care vor sa spuna ceva dar n-o fac din teama de a nu fi ascultati sau a nu fi luati in seama.

Data infiintarii trupei "Ura de dupa usa" a coincis cu participarea acesteia la festivalul "Rock Fest Fagaras", unde, spre marea surpriza a tuturor, a ocupat locul I. Tematica versurilor este inspirata din viata de zi cu zi a tinerilor, punandu-se accent pe lupta impotriva drogurilor, dar si a alcoolului si fumatului. Iata si cateva cuvinte semnificative:

"Trebuie constientizat

Drogul nu iarta niciodat'

Lasa pe viata sechele

Si-aduce numai belele."

In acelasi an, "Ura de dupa usa" a mai participat la "Top T Buzau", alaturi de alte 69 de formatii, fiind premiata si de asta data cu marele premiu. Din juriul care a desemnat formatia din Zarnesti pe primul loc au facut parte Florian Pitis, Silviu Ursulescu si Gabi Gombos. Din acel moment se poate spune ca "Ura de dupa usa" pornise pe drumul afirmarii. Au urmat o serie de invitatii in tara, trupa cantand cu succes la Bucuresti, Sibiu, Pitesti, Ploiesti, Resita, Bacau, Brasov, Sighetul Marmatiei, Botosani, Campulung Muscel, Barlad, Piatra Neamt, Satu Mare, Baia Mare si alte orase. Totodata, tinerii au participat la mai multe emisiuni ale lui Petre Magdin si la emisiuni realizate de posturile locale de radio si televiziune.

Un comentariu:

Ura de după uşă-Zărneşti spunea...

Domnule Petre Magdin va rog sa ma ajutati pentru a da un nou suflu muzicii romanesti, prin relansarea trupei rock UDDU!Va anunt ca acestia si au facut un sait si poate dumneavoastra mai aveti acea inregistrare de a "Intalnirea de la miezul noptii" cu baietii UDDU. Pt contact aurel_tufan@yahoo.com